Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 02 mei 2010 @ 22:38 door Calamandja , 1561 keer bekeken

Promotiefilm Rome

De kortfilm 'Omaggio a Roma' (Ode aan Rome) is bezig om Rome wereldwijd te promoten. De film werd gerealiseerd door Franco Zeffirelli en vertelt het visuele verhaal van de stad door middel van spectaculaire en suggestieve beelden die bij zowat iedereen in het collectieve geheugen zijn gegrift. De Basiliek van Maxentius, de Najadenfontein, de Tiber, de Vierstromenfontein van Bernini, het Colosseum, het Theater van Marcellus, de Boog van Titus, de Santa Maria della Vittoria of de Trevifontein,... ze komen allemaal aan bod in deze kortfilm waarvan drie versies bestaan. Er is een 20 minuten durende kortfilm gemaakt, bestemd voor internationale evenementen en festivals, een versie van ongeveer 3 minuten om te tonen aan touroperators en op internationale toerismebeurzen en een advertentiespotje van 30 seconden dat op televisiezenders in heel Europa, de Verenigde Staten en Azië te bekijken zal zijn. De film werd voor het eerst aan het publiek getoond tijdens het Romeinse Filmfestival in oktober vorig jaar.

Het filmproject was een idee van vice-burgemeester en senator Mauro Cutrufo, die wilde dat de mooie plekjes van zijn stad wereldwijd te zien zouden zijn en op die manier een prachtig visitekaartje zouden vormen om het imago van Rome te ondersteunen. Meteen werd beslist het groots aan te pakken en er werd dan ook niet op een eurocentje meer of minder gekeken. Voor de regie werd Franco Zeffirelli aangetrokken. Als rode draad in de film fungeren de bekende actrice Monica Belluci en de al even befaamde tenor Andrea Bocelli, die in de huid kruipen van respectievelijk Floria Tosca en Mario Cavaradossi, de hoofdrolspelers uit Giacomo Puccini's opera Tosca, die zich in Rome afspeelt. Door de inzet van dit team ontstond een productie van de allerhoogste kwaliteit.

Je kan de versie van 3 minuten hier downloaden (ongeveer 13 MB, gezipt, MP4-formaat).

Je kan hetzelfde filmpje hier rechtstreeks op YouTube bekijken.

Elders op het internet is ook de lange versie te downloaden (ongeveer 700 MB) maar niet altijd gratis en ook niet altijd legaal. Opletten dus!



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.