Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 30 juni 2011 @ 19:48 door Calamandja , 876 keer bekeken

Populaire gratis bezienswaard…

   

De meeste mensen zijn er inmiddels wel achter dat vakantievieren behoorlijk in de papieren kan gaan lopen. Vaak moet je diep in de buidel tasten bij het bezoeken van een toeristische trekpleister. Toch zijn er nog genoeg aantrekkelijke en fraaie gratis attracties te vinden die een bezoek meer dan waard zijn. Hierbij een lijstje met de leukste gratis bezienswaardigheden in Rome.

In Rome kun je ook nog altijd van een aantal zeer fraaie bezienswaardigheden genieten zonder ditrect de portemonnee te hoeven trekken. Zo is er de Basiliek van Santa Maria in Trastevere (zie plaatje hierboven), het gaat hier om de waarschijnlijk oudste Mariakerk van Rome, die samen met het ervoor gelegen plein het centrum van de wijk Trastevere, ten westen van de Tiber vormt. Met name de apsis van de Santa Maria met de Mosaïeken van Cavallini is adembenemend fraai. Verder vormt het Sint Pietersplein in Vaticaanstad in Rome een leuke gratis bezienswaardigheid.

Het pompeuze Nationaal Monument voor Victor Emmanuel II in Italië beter bekend als Altare della Patria (Altaar van het Vaderland) of Il Vittoriano. Het statige witte gebouw, ontworpen door Giuseppe Sacconi, is tussen 1895 en 1911 ter ere van Victor Emmanuel II, de eerste koning van een verenigd Italië gebouwd. Als je boven bent heb je een prachtig uitzicht op de stad. De verwezenlijking van "il Vittoriano" stuitte destijds op veel verzet bij de Romeinen. De inwoners van Rome spreken dan ook nog steeds gekscherend over 'de bruidstaart' of 'de typemachine'. Wat je er ook van mag vinden, als je een bezoek brengt aan Rome, kun je letterlijk en figuurlijk niet om dit monument heen.

Ook een wandeling over de Via Appia, een Romeinse ‘snelweg’ aan de rand van de stad is nog altijd gratis. De aanleg van de Via Appia ging in 321 v.Chr. op initiatief van Appius Claudius Caecus, naar wie de weg ook werd genoemd van start. De weg werd aangelegd om een snelle troepenverplaatsing mogelijk te maken, maar hij kreeg ook een enorm economisch belang, voor vervoer van goederen en personen tussen Rome en Campanië en verder. De weg liep aanvankelijk tot Capua, later is hij doorgetrokken naar Brindisium (het huidige Brindisi).Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.