Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 17 november 2011 @ 01:39 door Calamandja , 1220 keer bekeken

Nieuwsbrief Italië.nl - novem…

Wat heeft Italia toch een onstuimige start van l’autunno, herfst, achter de rug! Eerst het maltempo, noodweer, waardoor onder andere Genova en de Cinque Terre zwaar getroffen werden. En nu de strijd tegen de economische rampspoed, als gevolg waarvan premier Berlusconi is afgetreden. Na zeventien jaar vertrekt de man die ook een dankbaar onderwerp was voor het vermakelijk nieuws dat Italie.nl wekelijks verzamelt. De vele frizzi e lazzi,grappen en grollen, die aan de lopende band worden gedeeld op Italie.nl Facebook en Italie.nl Twitter zijn veelal hilarisch e ben trovati, goed verzonnen, en komen bovendien a velocità vertiginosa, op duizelingwekkende snelheid! Ben je niet van de sociale media, neem dan genoegen met de bontste uitspraken van de ex-premier, op een rij gezet door het ANP. Het nieuwe zakenkabinet van de kersverse premier Mario Monti zal veel minder voor hilarisch nieuws zorgen, dus geniet er nog even van!

Italie.nl meet & greet
Italie.nl volgen op Facebook en Twitter was nog nooit zo leuk: je maakt nu kans op mooie prijzen uit de Tombola én je bent welkom op de 
speciale meet & greet voor Italie.nl facebookfans / twittervolgers! Deze wordt op zaterdag 26 november gehouden in de 14e eeuwse cantina a volte, gewelvenkelder, van Het ItaliëPunt in ’s-Hertogenbosch. Wissel je liefde, gedachten en ervaringen voor Italië uit met andere Italiëliefhebbers in een omgeving die veel weg heeft van Little Italy. Geniet van een gratis glas prosecco of Campari-spritz, smul van een ter plekke gebakken pizza al taglio, pizzapunt. Er zijn ook Italiaans toerisme- en wijndeskundigen aanwezig en wie weet kun je elkaar ook van tips voorzien!

 

Win mooie prijzen in de Italie.nl Tombola
Ook al kun je niet komen op 26 november, toch vale la pena, loont het de moeite, om Italie.nl te volgen op 
Facebook of Twitter: als je het bericht van de meet & greet deelt resp. retweet, doe je óók mee met de Tombola! Neem alvast een kijkje in de montepremi, prijzenpot, van de Tombola! Doen dus: deel het bericht over de meet & greet dat je op Twitter en Facebook ziet!

 

Citytrip, kerstvakantie of zomervakantie
De feestdagen staan voor de deur. Eerst San Nicolò, daarna kerst met Babbo Natale. San Nicolò heeft bij Italiewarenhuis.nl alvast een lijst samengesteld van 
de leukste Sinterklaascadeautjes. Er is van alles: regalini onder een tientje zoals een Fiat 500 parkeerschijf, het Vakantielandenspel of thematische kookboeken en ook wat luxere cadeaus zoals stijlvolle Lambretta horloges, citruspersen, pizzaovens en pastamachines.

Je kunt natuurlijk ook kerstcadeautjes gaan scoren in Italia, bijvoorbeeld op een van de vele 
mercatini natalizi, kerstmarkten, in de bekende steden. Boek snel een goedkoop vliegticketleg online je hotel vast en geniet van de unieke sfeer en vooral van de Italiaanse cadeautjes. Je vindt er ongetwijfeld je favoriete decorazione natalizia, kerstversiering, presepio, kerststalletje, fili di miniluci, kerstverlichting, en palline di Natale, kerstballen, voor de kerstboom. En daarna door op wintersport in Italia?

Wie op zoek is naar iets bijzonders voor de mei- en zomervakantie van komend jaar, doet er goed aan om zich alvast te oriënteren: bedenk dat de bijzondere locaties altijd als eerste weg zijn! 
Wat wordt de gewenste 
regione of stad ditmaal? Welk strand of meer geniet je voorkeur? Ga je wandelen of kamperenrondreizen of shoppen? De diverse themaspecials op Italie.nl, foto’s en toeristische informatie helpen je bij het maken van je keuze! Bekijk ook de fotoverslagen die zijn ingestuurd door i nostri amici, zoals die van Siena en Lucca door Luc Bosmans. Je kunt ook zelf je foto’s of fotoverslag insturen!

Voor een geschikte vakantiestek kun je natuurlijk terecht op Italie.nl, maar ook op Opvakantienaaritalie.nl of op ItalieReisbureau.nl. Wil je met deautoslaaptrein naar Italia, boek dan snel en gemakkelijk online via Italie.nl – het is vanaf nu mogelijk om voor 2012 te boeken. Kom je er niet uit, neem dan contact op met ItalieReisbureau.nl.

Ben je voorlopig nog niet bezig met je vakantieplannen, snuif dan een beetje Italiaanse cultuur op in Olanda, bijvoorbeeld op de interessantedubbeltentoonstelling over de Etrusken, of geniet van de tweede tournee van de Nederlands-Italiaanse cabaretière Veronique Sodano! Een Italiaanse wervelwind met een Nederlandse dijk van een stem! 

Stemmen hoef je in Italia pas vanaf 2013, tot zolang gaan we het doen met Mario Monti. Zou het toeval zijn dat hij Berlusconi opvolgt? Berlusconi beloofde mari e monti: hij beloofde gouden bergen maar kwam zijn belofte niet na. En zie daar: de nieuwe premier: Mario Monti!

Ci vediamo il ventisei?



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.