Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 20 november 2011 @ 14:00 door Calamandja , 1290 keer bekeken

Wie zijn tweewieler meeneemt op vakantie, of een heuse fietsreis op het oog heeft, vindt over vele tientallen landen een schat aan informatie bij de vzw Vakantiefietser. Eigenlijk ontbreken alleen landen waar fietsen om allerlei redenen niet zo'n goed idee is. Groenland, bijvoorbeeld, of Afghanistan.

fietsvakanties-italie-big-7257-0.jpg

Samen hebben de Nederlandse vereniging Wereldfietser met haar Vlaamse zusterorganisatie Vakantiefietser de website FietsVakantieWiki die bulkt van de tips.

Onder het kopje Landeninformatie zijn de landen opgelijst per continent. Voor Europa is de lijst vrijwel compleet, van Albanië tot Zwitserland. EN dus ook een specifieke pagina over Italië. Behalve de zakdoekstaatjes Monaco, San Marino en Vatikaanstad ontbreekt enkel Kosovo, en het al genoemde Groenland natuurlijk (zouden ze daar al een fiets gezien hebben?).

Per land is er een kaart, een algemene inleiding over bevolking, taal (met welke talen kan je er terecht?), geld, visumtoestanden enz. Dan komt alles wat specifiek met fietsen te maken heeft: regels, routes, kaarten, reisorganisatoren, lokale organisaties, logiesmogelijkheden, reisverhalen van fietsers enzovoort. Uiteraard telkens met de rechtstreekse hyperlink. Soms ontbreken gegevens; als u die toevallig kent, kunt u de wiki aanvullen.

Zeker als u naar onbekend terrein reist, is deze site interessant. Maar ook voor de andere landen kan hij u uren rondsurfen op het internet besparen.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.