Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 27 november 2011 @ 12:50 door Calamandja , 1092 keer bekeken

reisboek kunstreisgids rome anwb

De Nederlandse reisboekhandels hebben de Kunstreisgids Rome van de ANWB uitgeroepen tot beste reisgids van 2011, beste reisfotoboek werd 'Afghanistan ongecensureerd'. Daarnaast vielen nog drie andere reisproducties in de prijzen.

Elk jaar houden de Nederlandse reisboekhandels de uitgekomen reisboeken tegen het licht en kiezen de beste reisboeken van het jaar. Uitgevers en schrijvers die zich door originaliteit of kwaliteit hebben onderscheiden geven ze daarmee een pluim. De verkiezing 2011 gebeurde in vier categorieën: beste reisgids, beste landkaart, beste reisfotoboek en beste reisverhaal.

Meest begeerd
De ANWB Kunstreisgids Rome, die de meest begeerde titel kreeg, werd geschreven door Hans Joachim Fischer en maakt deel uit van een serie kunstreisgidsen, die de ANWB in april 2011 lanceerde. Het zijn reisgidsen voor gevorderden en de jury prijst daarom de uitgever voor de durf om zo'n serie uit te brengen. 

Andere delen
Er zijn inmiddels naast Rome nog vier andere delen verschenen: Toscane, Sicilië, Rusland, en een erg mooie kunstreisgids van Israël en de Palestijnse gebieden.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.