Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 17 mei 2012 @ 20:54 door Calamandja , 1362 keer bekeken

Casa di maggio Amsterdam
   
Eigenaren Antonio Di Maggio en Daniela Tasca komen beide uit dit zonovergoten Italiaanse gebied. De ruim ingerichte zaak bevindt zich aan het einde van de Overtoom, vlakbij het Surinameplein. Er hangen mooie foto’s van ­Italiaanse vergezichten aan de muur, Antonio is in een vorig leven fotograaf geweest. Terwijl de rustige, wat zwijgzame ­Antonio voornamelijk achter de pannen staat, houdt de spraak­zame en extraverte Daniela zich bezig met de gasten. 
Voor de lunch serveert Casa Di Maggio bijvoorbeeld een broodje warme champignonomelet met plakjes provolone of een stukje focaccia met tomaat. Aan het einde van de middag is het avondeten klaar: macco (tradi­tionele tuinbonensoep), caponata (auberginestoofschotel), pasta con le sarde (pasta met wilde ­venkel en sardientjes), tonno alla messinese (moten tonijn gestoofd in tomatensaus), sarde allinguate (gebakken sardienen), cannoli di ricotta (krokante deegbuisjes gevuld met zoete ricotta) en natuurlijk de beroemde Siciliaanse specialiteit arancine (gefrituurde rijstballetjes gevuld met vleessaus), maar voor deze laatste moet u geluk hebben – of u moet ze reserveren.
Casa di maggio 2
U kunt al deze gerechten meenemen of aan een van de tafels in de zaak nuttigen. Bij het wachten op de lekkernijen krijgt u altijd een schaaltje Siciliaans knabbelwerk aangeboden: gezouten pompoen- en zonnebloempitten en càlia, gepofte kikkererwten. 
Naast gerechten uit eigen ­keuken verkoopt Casa Di Maggio ook Italiaanse producten als koekjes, olijfolie, wijn en frisdrank (Chinotto en Cedrata!), 
met een goede prijs-kwaliteit­verhouding. Helaas heeft Casa 
di Maggio geen drankvergunning en mag er ter plekke dus geen wijn worden geschonken. 

Casa Di Maggio 
Surinamestraat 40, Amsterdam 
tel. 06 40608010, 
www.casadimaggio.nl

Tekst: Marina Vizzinisi



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.