Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 21 juli 2012 @ 10:58 door Calamandja , 1554 keer bekeken

Van Sicilië tot Ligurië, van Apulië tot de Marken, van de Tremiti-eilanden tot het eiland Elba: wát heeft Italiëadembenemende strandjes met spectaculaire uitzichten! De goed uitgeruste stranden kunnen we bekijken in onzerubriek 'mooiste zee en stranden' of bekijk je op de lijst 'Blauwe Vlag 2012'.  Zelf gingen we voor een mix van ongerepte natuur en een aantal grotere strandenvanwege het blauwe water of het prachtige uitzicht
Onze droomstranden hebben azuur-blauw water en fijne witte zandstranden en dan ook nog eens een mooipanorama zoals een kust met ronde, door de zee geslepenrotsen of  witte kliffenDorpjes met kleurige huisjesdie tegen de rotsige kustlijn geplakt lijken te zijn.  Dit zijn de mooiste strandjes en je vindt het in Italië!  Met dank aan de lezers, die ook hun inbreng hebben gehad via Facebook en Twitter. Hier onze Italie2go-top 10!

Top 10 Mooiste stranden van Italië:
 

1. Gargano / Vieste,  (Apulië) - Vieste is een prachtige goed onderhouden stad op een rots  aan de Oostkust van Italië. Als je er rondwandelt, waan je je terug in de tijd. De Gargano en de tremiti-eilanden zijn van hieruit goed te bereiken. Vieste staat bekend als vissersstadje waar men nog op traditionele wijze vist, met de trabucco. Uiteraard staat het ook bekend om zijn hagelwitte stranden en heldere zee. De bekendste zijn:  Pizzomunno, la Baia dei campi en la Cala della Pergola maar eigenlijk is heel de kustlijn van Gargano adembenemend.

foto: Destinazione Gargano

2. San Vito lo Capo (Sicilië) - San Vito lo Capo is een klein stadje aan zee. Jaarlijks zijn er diverse religieuze feesten en verder is het bekend als onderdeel van het mooie natuurreservaat Riserva naturale dello ZingaroHet strand Macari is een absolute topper met zijn blauwe zeegeweldig uitzicht en brede zandstrand.

3. Villasimius (Sardinië) -  De stranden van Silias,  Cala Pira di Castiadas en  Punta Molentis zijn slechts een paarrondom de kust van VillasimiusZeegroen en turquoise water, witte en witroze strandenWat moeten we hiernog meer over zeggen...

Fotoenocentrica/flickr

4. LampedusaAgrigento (Sicilië) -  Geografisch gezienligt Lampedusa tussen Malta en Tunesië, in de AfrikaansewaterenHet heeft ruige natuur en prachtige witte fijne zandstranden zoals Spiaggia dei Conigli dat dichtbij heteiland Isola dei Conigli ligteen klein paradijs waar ieder jaar de karetschildpad zijn eieren legt.

fotodaghinho/flickr
 

5. Sirolo (De Marken) - Sirolo is een prachtig dorp aan de voet van een klein natuurpark Monte ConeroVanuit hetdorpsplein heb je een fantastisch uitzicht over de kustHet strand (Blauwe Vlag 2012) wordt vooral bezocht doorItaliaanse toeristenHet dorpje is gezellig, tot in de avondurenHet naastliggende dorp  NumanawaarmeeSirolo bijna is vergroeidheeft een haventje en brede goed uitgeruste zandstranden. Loop ook boven het dorp in:het  is zeker ook een bezoekje waard.


6. Positano (Campania) - Gelegen in een rotsachtig gebied, met uitzicht op de kustligt Positano ( Blauwe Vlag2012, UNESCO World Heritage Site # 830) doorkruist door smalle steegjes en trappenDit gebied is ooit bezetgeweest door de morenwat je terug ziet aan het mooi betegelde geglazuurde dak van de kerk (bezoek het dorpook van bovenaf).  Het hele omliggende gebied, de Amalfitaanse kust (inclhet eiland Capri), is de moeitewaard, met zijn kleurenpracht en enorme citroenenDe stranden van Positanode kust van Fornillo, Arienzo enSpiaggia Grande.


 7. San Teodoro,  (Sardinië) - San Teodoro is een klein stadje waar 's Zomers  tot in de late avonduren altijd ietste beleven is. De stranden zijn hier prachtig,  in het hoogseizoen ook vaak vol. De bekendste stranden zijn:  LaCintaCala D’Ambra en l’IsuleddaToeristen komen van heel de wereld voor zijn mooie witte zandstranden enhelder blauwe water. De rotsen hebben hier soms surrealistische vormen.

8. La Baia di Marino di Campo (Isola d'Elba / Toscane) - Een prachtige baai voor jong en oud, brede zandstranden en helder water, omlijnd door de mooie beboste kust van Elba. Wát een eiland. Omdat het niet té groot is, kan men iedere dag een ander strand op dit eiland bezoeken: witte kiezels op bijna onbereikbare strandjes, prachtige uitzichten, gezellige marktjes in prachtige authentieke dorpjes.

 

 9.  Otranto (Apulië) - De kathedraal van Otranto staat om zijn mozaïek bekend en is één van de grootste van Europa. De stad staat bekend om zijn kunst en cultuur uit o.a. de Byzantijnse periode maar heeft ook práchtige witte stranden! Bekende zijn er:  l’Approdo di Enea en la spiaggia di Torre dell’OrsoGoudgele stranden enkristalhelder water. Ideaal om te snorkelen.


10. Camogli (Ligurië)
We vinden het zo'n kneuterig gezellig dorpje. Het strand is klein met kleine kiezeltjes maar supergezellig. Je weet eigenlijk niet of je richting zee of richting dorp moet kijken: beide mooi. Aan de andere kant van het kerkje is een kleine vissershaven met restaurantjes.

Eigenlijk konden we jullie deze ook niet onthouden:

Monterosso al Mare (Ligurië) - Dit kiezelstrand ligt in een natuurlijke baai met prachtig uitzicht vanaf de kliffen.  Monterosso ligt in één van de meest populaire toeristische locaties ter wereld: De Cinque Terre. Bezoek ookVernazza, Riomaggiore, Manarola en Corniglia.

     

Bron: http://www.italie2go.nl



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.