Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 21 september 2013 @ 15:21 door Calamandja , 1325 keer bekeken

Restaurant Vino e Cucina is h…

img_im_w.jpgAfgelopen week is in het Hilton Hotel in Amsterdam voor de derde keer deze bijzondere restaurantaward uitgereikt. Restaurant Vino e Cucina uit Den Haag werd verkozen tot Italië Magazine Restaurant van het Jaar 2013. Francesco Azzarello, de Italiaanse ambassadeur in Nederland, feliciteerde een verblufte eigenaar Roberto Barbagallo met de prijs. De prijs bestaat uit een plaquette en een uitgebreide reportage in de volgende editie van Italië Magazine. 

     

Door Italië Magazine werd dit jaar voor het eerst ook een publieksprijs uitgereikt, aan Ristorante Italiano Da Pietro. Met overweldigende meerderheid kozen lezers van het tijdschrift voor dit knusse restaurant in het Gelderse Elburg.

      

In de sfeervolle zaal genoten de gasten van cocktails, bijzondere gerechten en konden ze een uitgelezen selectie van wijnen proeven. Chef-kok Giovanni Caminita van 24Kitchen en columniste Rosita Steenbeek hieven het glas met de gelukkige winnaars. 

      

Het feit dat ook de award voor Het Fijnste Franse Restaurant van Nederland werd uitgereikt aan Restaurant Christophe' uit Amsterdam, zorgde natuurlijk voor wat vriendelijke speldenprikken over en weer, over welk land de beste keuken heeft. De stemming onder de genomineerden en hun familie was opperbest, ook als ze niet gewonnen hadden. Maar het zal niemand verbazen dat Italianen kunnen feestvieren als geen ander!

   

Hieronder vindt u nogmaals de lijst met alle genomineerde restaurants van 2013. De jury kan ze van harte aanbevelen!



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.