vlag+italy.gif

1655 keer bekeken

Racistische schietpartij in Florence

 • woensdag 14 december 2011 @ 07:38
  #3

  Inmiddels is het dodental in luik al opgelopen tot 5. En wat denk je van mensen vergiftigen in berlijn. 


  De wereld is ziek, herstel 70.gif dood ziek. 55.gif


  Grt. Jan Peter

 • dinsdag 13 december 2011 @ 23:48
  #2
  reactie op (#1) Toetsenist

  Jongens, wat is er aan de hand in de wereld; en in Luik vandaag ook 4 burgers neergeschoten en meer dan honderd gewond.

 • dinsdag 13 december 2011 @ 19:05
  #1
  Toegevoegd: dinsdag 13 dec 2011, 17:23
  Update: dinsdag 13 dec 2011, 18:43

  Een 50-jarige rechts-extremist heeft op twee markten in Florence gericht geschoten op Afrikaanse straatverkopers. De man arriveerde rond het middaguur met zijn auto bij een markt op de Piazza Dalmazia, in het noorden van de Italiaanse stad Florence.


  De man opende het vuur op de Afrikanen. Twee Senegalezen werden gedood, een derde raakte gewond. Er brak paniek uit op de markt. Een getuige zou de man hebben gefotografeerd toen hij in zijn auto stapte en wegreed.


  321987.jpg


  Leermarkt


  Twee uur later dook de dader op in het centrum van Florence. Op de bekende leermarkt van San Lorenzo, vlak bij de Dom, opende hij opnieuw het vuur. Daarbij raakten twee Senegalese straatverkopers gewond. De politie kon de man uiteindelijk in een parkeergarage insluiten.


  Wat er vervolgens is gebeurd, is nog onduidelijk. Sommige media melden dat er een vuurgevecht ontstond waarbij de schutter werd gedood. Andere media zeggen dat de dader zichzelf in een auto van het leven heeft beroofd. Hij zou zichzelf door de keel hebben geschoten en op weg naar het ziekenhuis zijn overleden.


  Extremist


  De Italiaanse politie heeft de naam van de dader vrijgegeven: Gianluca Casseri. Hij schreef artikelen op rechts-extremistische websites en was lid van de fascistische beweging 'Casa Pound', die clubhuizen heeft door heel Italië.


  In een commenunique verklaart de organisatie dat Casseri inderdaad een symphatisant was van de organisatie. De man was ook bekend bij de politie, vanwege deelname aan demonstraties van 'Casa Pound'.


  Woede


  De slachtoffers werkten al geruime tijd als straatverkoper in Florence. Kort na de schietpartijen verzamelden ongeveer 200 Afrikaanse straatverkopers zich in het centrum van Florence. Volgens hen is er sprake van een racistische moordpartij.


  De burgemeester van Florence heeft voor vanavond de gemeenteraad bijeen geroepen. Hij wil een periode van rouw afkondigen in de stad.


  Bron: NOS.nl