vlag+italy.gif

7994 keer bekeken

taalpakketen

 • zaterdag 12 januari 2013 @ 01:24
  #4
  reactie op (#3) bullmanpsa

  Ik vond nog het volgende:  CURSUSSEN ITALIAANS


  Heb je geen tijd om naar Italia te gaan of wil je hier van achter je beeldscherm je kennis alvast wat bijspijkeren? In de rubriek Lezioni d'italiano vind je Italiaanse teksten, met verklarende woordenlijsten, waar je naast de Italiaanse taal ook nog eens allerlei interessante weetjes leert.  Leer de basis van de Italiaanse taal


  Wanneer spreek je nou goed Italiaans? Dat bepaal je uiteindelijk zelf. Wat volstaat voor jou? Je hoeft niet niet altijd vloeiend te spreken om toch een leuk gesprek te hebben. Docent Italiaans Luca Avanzi leert je woordjes en zinneetjes die je van pas komen op vakantie. Hoe check je in, he bestel je een cappuccino, hoe versier je iemand... Je leert het in een gratis cursus die bestaat uit 10 stappen met filmpjes, quizen en woordenlijstjes. Je kunt de cursus stap voor stap volgen of alleen de stappen doen waar je nieuwsgierig naar bent. Buon divertimento, veel plezier!


  Je kunt ook grammatica, uitdrukkingen en formuleringen online oefenen of een van de vele taaloefeningen online doen. Niet gemakkelijk, wel nuttig. Heb je er al wat oefening opzitten, en vraag je je af of je niveau A1, A2, B1, B2, C1 en C2 aankunt, doe dan de test.


  Hoe wil jij Italiaans leren online? Spelenderwijs, auditief of visueel?


  Je kunt ook spelenderwijs de taal leren, bijvoorbeeld door de ontbrekende letter toe te voegen, de letters van een woord in de juiste volgorde te plaatsen of te kijken hoe je kennis is op het gebied van spelling.


  Ben je meer auditief ingesteld, kun je je Italiaans ook oefenen door je tekst te lezen terwijl je een filmpje bekijkt waarin de tekst is verwerkt.


  Ben je daarentegen visueel ingesteld, dan is het beeldwoordenboek ook een manier om de taal onder de knie te krijgen. In Italia zijn naast woorden ook de gesti, gebaren, van belang. Hoe goed ben je daarin thuis? 

  Als partner of kind van een Italiaan(se) of als je Italiaan(se) bent, kun je cursussen volgen die worden geïnitieerd door de Ambasciata d'Italia. Met name in Den Haag en in Zuid-Limburg is van oudsher een grote groep Italianen gevestigd, hetgeen natuurlijk ook zijn invloed heeft op de variatie in aangeboden niveau. 

  Italiaans leren in Italia


  Alternatieven zijn lessen bij de vereniging Dante Alighieri en de volksuniversiteiten, evenals een taalvakantie in Italia in bijvoorbeeld Firenze of aan de bekende 'Università per Stranieri' in Perugia. Tegenwoordig zijn echter ook goede, interactieve taalcursussen te volgen door middel van een cd-rom of via instanties als LOI.


  Italiaans leren in Nederland


  Wie de taal snel wil leren, kan uiteraard ook kiezen voor privé-les. En voor de echte diehards die een slag dieper willen gaan en ook het een en ander willen opsteken over Italiaanse literatuur en dergelijke: in Nederland kun je Italiaans studeren aan de universiteiten van Utrecht, Leiden, Groningen en Amsterdam.  Gewijzigd op 2013-01-12 01:40:39
 • zondag 06 januari 2013 @ 15:03
  #3
  reactie op (#2) Calamandja

  daar gaan we al met kunnen beginnen zeker ?


  Alvast bedankt ga ff loeren


  als ik graag nog iets zoek laat ik het zeker weten   Thx


  Pascal

 • zondag 06 januari 2013 @ 12:19
  #2
  reactie op (#1) bullmanpsa

  Welkom op deze club, italiafan...


  Ik heb bij de videoalbums een aantal YouTube clips geplaatst om wat beginselen van het Italiaans op te doen. Ik heb ze er niet allemaal opgeplaatst.


  Dit is een startpunt. Echte cursussen Italiaanse taal staan niet op deze club, die eerder een "vakantie"-club is dan een "taal"-club.


  Ik vond via Google echter volgende gratis te downloaden cursussen op internet:


  http://educatie.ntr.nl/italiaans/ (ntr - thuisacademie)


  http://www.leren.nl/rubriek/talen/italiaans/ (een startpagina van leren.nl met heel wat linken naar cursussen op internet)


  Hier enkele links naar Italiaanse lessen op YouTube:


   - http://www.youtube.com/playlist?list=PLB846BF51B9AC692C (Italian for beginners)


  http://www.youtube.com/course?list=EC637428AC93A6A99A (Italian 101)


  http://www.youtube.com/user/aminasoul?feature=watch (Learn Italian with Amina =))


  http://www.youtube.com/user/salvatograsso86?feature=watch (Italian language course)


  - enzovoort...


  Ik hoop dat je hiermee iets bent.  Peter


 • zondag 06 januari 2013 @ 09:51
  #1

  eerst en vooral voor iedereen een goed 2013


  heb mij onlangs bij jullie club ingeschreven omdat ik dit jaar naar italie ga 


  nu wil ik vragen zijn er hier kleine taal pakketen die ik eraf kan nemen om mijn italieaans te verbeteren 


  geprokken kurssen ???


  alvast bedankt.