Cinema Italia: 4 Italiaanse klassiekers in 1 luxe DVD box

Geplaatst op vrijdag 19 augustus 2005 @ 11:13 , 1124 keer bekeken

De klassiekers Il Gattopardo, Tre Fratelli, La Notte Di San Lorenzo, La Pelle spelen zich af in resp. 1860, de jaren '70 en de laatste twee tijdens de Tweede Wereldoorlog. De klassiekers zijn opnieuw uitgebracht in mooie, luxe 1 dvd-box. Een must voor wie van Italiaanse films houdt.

Je kunt de Cinema Italia box t.w.v. EUR 39,99 in de betere filmwinkels verkrijgen, maar ook via Italie.nl. Maak het bedrag over (plus een bijdrage van 2,50 euro bezorgkosten) en je krijgt de films thuisgestuurd.

Il Gattopardo
Il Gattopardo, de Tijgerkat van Giuseppe Tomasi di Lampedusa, is er in boekvorm maar ook in film. Visconti's vorstelijke epos speelt zich af op het breekvlak van twee tijdperken in het Italië van 1860. De Prins Don Fabrizio realiseert zich dat er na de landing van Garibaldi op Sicilië en de eenwording van Italië geen plaats meer zal zijn voor zijn adellijke klasse. Zijn neef (en erfgenaam) sluit zich aan bij Garibaldi's leger om de monarchie omver te werpen en verkiest een huwelijk met een burgermeisje boven zijn aristocratische nicht. De prins ziet het einde naderen van de adellijke wereld. De gegoede burgerij zal hun plaats innemen. Ze zullen wat edel is platvloers maken, wat verfijnd is banaal: "Wij waren de luipaarden, de leeuwen; zij die na ons komen zijn de jakhalzen en de schapen".
Regisseur: Luchino Visconti
Acteurs: Burt Lancaster, Claudia Cardinale, Alain Delon

Tre Fratelli
De drie broers Raffaele, Rocco en Nicola keren terug naar Zuid Italia als hun moeder is overleden. Ze leiden alle drie totaal andere levens en het weerzien verloopt enigszins stroef. Door de dood van hun moeder overzien zij leven. De drie broers in de film staan voor de 3 sociale groepen in het Italië van de jaren 70. Alle drie overzien zij hun leven en wat er nog zal komen. Hun vader verwerkt zijn verdriet samen met zijn kleindochter.
Regisseur: Francesco Rosi
Acteurs: Philippe Noiret, Michele Placido

La Notte Di San Lorenzo
10 augustus staat in Toscana voor 'de nacht van de vallende sterren', de nacht van de Heilige Laurentius. Voor elke ster mag men een wens doen. Een vrouw vertelt wat zij als 6-jarige in de Tweede Wereldoorlog in diezelfde 'nacht van de vallende sterren' heeft meegemaakt. Italië werd bezet door de Nazi's en de fascisten maakten de bewoners van haar dorp wijs dat ze veilig waren. Velen geloofden dit niet. Er volgde een exodus van de dorpelingen.
Regisseur: Paolo & Vittorio Taviani
Acteurs: Omero Antonutti, Margarita Lozano, Claudio Bigagli

La Pelle
La Pelle (De Huid) speelt anno 1943. Het Amerikaanse leger is op Sicilië geland en rukt via Napels op naar Rome. Het fascistische regime wordt ingewisseld voor de tijdelijke macht van de bevrijders. Maar ook toen er geen oorlog meer was, woedde er strijd. Een strijd die Malaparte 'de pest' noemde: corruptie, bedreven door overwinnaars én overwonnenen. 'In de oorlog is er maar één vlag die echt beledigd wordt en dat is de huid', schrijft hij. 'De huid van de meisjes, jongens en kinderen, de mannen en de vrouwen. De tastbare mensenhuid waarvan gevoelens, schaamte, vreugde en angst gemaakt zijn. Ons vaderland is de huid.' Malaparte had zijn boek eigenlijk De Pest willen noemen, maar Albert Camus was hem voor.
Regisseur: Liliana Cavani
Acteurs: Marcello Mastroianni, Burt Lancaster,


Welkom bij Clubs!

Kijk gerust verder op deze club en doe mee.


Of maak zelf een Clubs account aan: