Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 01 maart 2021 @ 00:20 door Calamandja , 286 keer bekeken

Virtuele stedentrip naar Mila…

Ontdek tijdens een virtuele stedentrip naar Milano [Milaan] dat de stad veel meer is dan een modestad en zakencentrum. Zo zijn er een aantal musea in de stad die de moeite waard zijn om te bezoeken, vind je er schitterende kunst en bekende gebouwen. Als je dan niet naar Milaan kan, dan haal je Milaan maar even naar hier. Kost niets. Droom even lekker weg en bekijk Milaan vanuit je luie stoel.

DUOMO DI MILANO

Start je virtuele bezoek aan Milano met een tour door de kathedraal. Ontdek de Gotische kerk van binnen en bezoek ook het bijbehorende museum. In de virtuele tour word je niet moe van de klim naar het dak van de kerk; je geniet er van la vista, het uitzicht, over de stad. Neem er maar even de tijd voor; er is een tiental 360-graden beelden van de Duomo di Milano.

IL MUSEO NAZIONALE DELLA SCIENZA E DELLA TECNOLOGIA LEONARDO DA VINCI

Een museum dat niet mag ontbreken tijdens je virtuele bezoek aan Milano is il Museo Nazionale della Scienza e della Tecnologia Leonardo da Vinci, het Nationaal Museum van Wetenschap en Technologie. In het museum vind je onder andere machines en apparaten die door Leonardo da Vinci zijn nagebouwd aan de hand van zijn schetsen. Bekijk bijvoorbeeld eens het aeroplano, vliegtuig; het is een van de eerste ontwerpen.

PINOTECA DI BRERA

Houd je meer van arte bewonder dan de collectie van klassieke en moderne schilderijen van de Pinoteca di Brera. Dankzij de hoge resolutie van de online schilderijen kun je de kleinste details zien van een dipinto, schilderij. Zo dicht met je neus bovenop schilderijen mag anders nooit. Approfittane! Doe er je voordeel mee! Het is echt indrukwekkend.

CASTELLO SFORZESCO

In Parco Sempione in het centro storico van Milano staat il Castello Sforzesco. Bij een bezoek aan dit kasteel kun je verschillende online kunstcollecties bekijken. Even verderop in het park wacht de Triennale di Milano. Dit museum herbergt verschillende exposities van arte moderna.

 
Bron: italie.nl Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.