Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 05 februari 2011 @ 15:27 door Calamandja , 1387 keer bekeken

Breng een virtueel bezoek aan…

Toeristische diensten die zich afvragen hoe ze hun stad of gemeente nog beter kunnen promoten, moeten maar eens een kijkje nemen op Venice Connected. Op deze site struin je virtueel van de ene naar de andere bezienswaardigheid in Venetië en kun je de prachtige stad zelfs door de ogen van een gondelier aanschouwen.

Virtuele bezoekjes aan steden zijn niet nieuw, maar voor Venetië zijn de makers wel heel grondig te werk gegaan. Zo kun je van werkelijk elke plek in de stad een 360° panoramafoto bekijken; van trekpleisters als het San Marcoplein met de Campanile-toren, het Palozzo Ducale en de Ponte di Rialto tot de smalste en donkerste steegjes. Bovendien kan je de historische bouwwerken van Venetië ook vanaf de kanalen gadeslaan, alsof je in een soort virtuele gondel zit. Na Street View hebben we nu dus ook Canal View, al moeten we daar meteen aan toevoegen dat dit virtuele Venetië niet door Google maar door het Italiaanse bedrijf Geomondo is ingeblikt. (Chapeau trouwens voor het team dat de mensen op de foto’s onherkenbaar heeft gemaakt; niet bepaald evident in zo’n toeristische stad).

Afhankelijk van je interesses kan je de stad op drie verschillende manieren bezoeken. Kies je voor City, dan reikt de site je een plattegrond met alle bezienswaardigheden aan plus een lijst met honderd links van markten, kerken, restaurants en andere plekken die je als toerist zeker niet mag missen. Daarnaast is er Museums; een aantal virtuele museumbezoeken met 360° panoramafoto’s van de exposities enhotspots om van de ene ruimte naar de andere te wandelen. Tot slot is er ook nog een Business-plattegrond. Handig als je Venetië voor zaken bezoekt en vooral geïnteresseerd bent in hotels, restaurants en het openbaar vervoer.

Nog praktisch zijn de vijf populaire toeristische wandelroutes die met een druk op de knop op de kaart verschijnen. Zelf een traject uitstippelen is ook mogelijk, zij het enkel tussen twee adressen of bezienswaardigheden. Met tussenstops houdt Venice Connected jammer genoeg nog geen rekening. Goed om weten: de site is ook in Venetië zelf uitstekend te raadplegen, dankzij de vele WiFi-hotspots in de stad (langs het hele Canal Grande is bijvoorbeeld WiFi beschikbaar). Inwoners kunnen daar gratis gebruik van maken, als bezoeker dien je een abonnement te nemen voor één, drie of zeven dagen.



Inhoud afkomstig van: http://blogs.tijd.be



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.