Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 29 januari 2012 @ 23:29 door Calamandja , 1637 keer bekeken

Zuid-Tirol ook in 2012 meeste…

De Michelinsterren zijn uitgereikt. Dit jaar heeft het Italiaanse Zuid-Tirol wederom een aantal Michelinsterren binnen weten te slepen. Zuid-Tirol heeft momenteel 17 sterrenrestaurants en in totaal 20 sterren. Hiermee telt de provincie de meeste sterren in het land!

Gastronomische status blijft groeien
Zuid-Tirol is met 20 sterren beloond door de Guide Michelin Italia. Dit zijn er 2 meer dan het afgelopen jaar en dit resulteert in een provincie met de meeste sterrenrestaurants in Italië. De beste tweesterrenrestaurants zijn St. Hubertus in San Cassiano/Sankt Kassian van Norbert Niederkofler, Die Trenkerstube in Tirolo/Dorf Tirol van Gerhard Wieser en Jasmin in Chiusa/Klausen van chef Martin Obermarzoner. Net als alle Italianen nemen ook de Zuid-Tirolers eten erg serieus. In hun keuken vind je in de vele smaken en smaakcombinaties een zeer unieke mengvorm van Tiroolse, Ladinische en Italiaanse culture invloeden.

Nieuwe sterrenrestaurants
Dit jaar zijn er 3 nieuwe restaurants toegevoegd aan de lijst van sterrenrestaurants. Dit keer kreeg Fabio Cucchelli met zijn restaurant La Siriola in San Cassiano/Sankt Kassian 1 ster, evenals Johannes Stube in Nova Levante/Welschnofen van Markus Baumgartner en Grand Hotel Aplenroyal in Selva Val Garden/Wolkenstein van Felice Lo Basso.

Naast topgerechten worden er in de verschillende restaurants ook wijnen van topniveau geserveerd uit de levendige lokale omgeving. In Zuid-Tirol, één van Europa's oudste wijnbouwgebieden, worden ruim 20 druivensoorten geteeld op bijna 5.000 hectare grond. Zuid-Tirol telt 3 inheemse druivensoorten: Vernatsch, Lagrein en Gewürztraminer. In de regio hebben 25 wijnen het prestigieuze wijnkeurmerk genaamd 'Tre Bicchieri' toegekend gekregen door de wijngids 'I Vini d'Italia 2012' van Slow Food en Gambero Rosso.

Bereikbaarheid
Zuid-Tirol, ook wel Südtirol, is op verschillende manieren te bereiken: per bus, per auto en per vliegtuig. Vanaf Nederland kun je prima vliegen naar Verona, Venetië Marco Polo of Innsbruck mettransavia.com.



Reacties

  • bernard-de-clairvaux
    maandag 30 januari 2012, 09:15
    In Sud Tirol kun je natuurlijk ook terecht voor een lekker schnitzeltje zonder pretenties.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.