Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 12 april 2014 @ 21:18 door Calamandja , 1386 keer bekeken

De mooiste dorpjes van Italië…

   

Maar liefst 211 dorpjes in Italië mogen zich de trotse dragers van het keurmerk I borghi più belli d’Italia noemen. Het zijn daarmee officieel ‘de mooiste dorpjes van Italië’. Mooi zijn ze inderdaad, met hun sfeervolle straatjes, bijzondere pleinen en musea, lange, indrukwekkende historie en fotogenieke doorkijkjes. Bijzonder zijn ze ook, elk op hun eigen unieke manier. Van Etroubles in Valle d’Aosta tot Viggianello in Basilicata, van Montescudaio in Toscane tot Cefalù op Sicilië.

     

Het initiatief van I borghi più belli ontstond in maart 2001. Het was een idee van de ANCI, de Associazione Nazionale dei Comuni Italiani, oftewel de Nationale Vereniging van de Italiaanse Gemeenten. Het doel van het keurmerk is het beschermen en behouden van de kleine dorpjes, die vaak wat verder van de bekende toeristische routes afliggen, door ze nieuw leven in te blazen en hun bijzondere charme te erkennen en te belonen. Elk dorpje toont het keurmerk trots bij de gemeentegrens, door middel van onderstaand logo met eronder in rode letters de naam van il borgo più bello:

borghi-piu-belli-Italia.png

In deze Special neemt Ciao Tutti ons mee naar al die bijzonder mooie dorpjes. Een unieke reis door hele Italië, met ruim 350 pagina's vol verhalen, tips en kleurrijke foto's voor een prijs van slechts 4,99 euro. De Ciao tutti Special is een digitaal magazine (in PDF).

   

Meer info op de website CIAO TUTTI



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.