Blogposts

Blog

Geplaatst op zaterdag 06 november 2010 @ 20:37 door Calamandja , 1503 keer bekeken

Nieuwsbrief Italië.nl

De wintertijd heeft zijn intrede gedaan; de dagen worden zienderogen korter, donkerder, kouder en natter. Tijd dus om lekker binnen te blijven en je aandacht lekker te richten op de komende wintersport of stedentrip. Wellicht denk je al voorzichtig aan de mei- of zomervakantie. Hoe eerder je boekt, hoe meer keuze je hebt, en vaak kun je ook gebruik maken van speciale aanbiedingen. Laat je inspireren door de rubriek Toerisme of door de suggesties verderop in deze nieuwsbrief.


Butta la pasta!
Als een Italiaan dit zegt, neem het dan niet letterlijk op. Butta la pasta betekent zoveel als “Zet de pasta maar op!”. Iedere rechtgeaarde Italiaan weet dat je dan klaar moet zijn om aan tafel te gaan omdat het kort daarna smullen is. Al denken ze daar in Calabria anders over, als je het volgende gezegde mag geloven: “Falla comu tu voi la bella pasta, 'u furnu 'a conza e llu furnu a guasta.” Oftewel: maak de pasta zoals je wil, de oven helpt je gerecht om zeep of tilt het naar een hoger plan.

Hoe het ook zij, zelf pasta maken is facile come bere un bicchiere d’acqua, een fluitje van een cent. En heb je eenmaal gesmikkeld van zelfgemaakte pasta, zul je zien dat je die vaker gaat maken. De Italie.nl pasta-special, leert je i trucchi del mestiere, de fijne kneepjes. Heb je de smaak te pakken, dan is de heel scherpe introductie-aanbieding van Italiewarenhuis.nl een ware aanrader. De hip gekleurde Atlas Marcato Wellness-pastamachines zijn gemaakt van geanodiseerd aluminium. Het zijn de enige pastamachines ter wereld die de foodproof-keuring tot een goed eind hebben gebracht. Dat houdt in dat er tijdens het pasta draaien geen minuscuul slijpsel van de machine loskomt. De messen zijn bovendien vlijmscherp, dus rafelige pasta hoort definitief tot het verleden.

Heb je geen trek in pasta, maak dan gebruik van de Italie.nl Clubleden kortingsbon voor korting op wijnen, horloges, Italia merchandising en gadgets. Te verzilveren opItaliewarenhuis.nl, de meest complete online winkel met ‘alles’ over en uit Italië. Log dus nel in als Clublid en verzilver de code die je op de Club Italie kortingsbon aantreft!


Nuovo, Nieuw 
Sinds l’ultimo notiziario, de laatste nieuwsbrief, zijn er tal van nieuwe pagina’s verschenen op Italie.nl. Wellicht heb je deze of andere nieuwtjes al gezien via de rss-feed of viaTwitter.

Ga je met kinderen op pad, dan doe je hen geen groter plezier dan met een dagje pretpark. In de special Kinderplezier gaat het echter over meer dan alleen parchi di divertimento,pretparken. Lees bijvoorbeeld over pretparken in Piemonte met o.a. de meest kleurrijke grotten van Italia in Cuneo. Voor durfals is er bijvoorbeeld het watersportcentrum in Vercelli. In Lombardia ligt o.a. Minitalia, en in Umbria zul je je verbazen over de cisterne romane, een ongelofelijk hydraulisch 2100 jaar oud bouwwerk om de inwoners van water voorzien. Of over de foresta pietrificata met versteende overblijfselen van bomen van zo’n 2-3 miljoen jaar oud!

Pret en cultuur afwisselen is gegarandeerd een goede mix voor jong en oud, zeker als er onderweg ook wordt gestopt voor een overheerlijke gelato. De hagelnieuwe special mooiste dorpjes brengt je ongetwijfeld op ideeën. Ga je naar de regione Lazio, breng dan een bezoek aan een van de borghi bellissimi zoals Cività di Bagnoreggio of Sperlonga. Ben je in Toscana, dan mag een bezoek aan. Anghiari en Isola del Giglio niet ontbreken. En breng je je vakantie door in Veneto, houd dan wat uurtjes vrij voor een bezoekje aan Borghetto of aan Arquà Petrarca. Meer info over deze en diverse andere borghi vind je in de special.

De merenspecial is verder uitgebreid met meren in Lombardia. Het bekendst zijn natuurlijk het Comomeer en het Lago di Lugano, maar het Lago d’Endine is heel wat rustiger en goedkoper. En van de meren in Trentino-Alto Adige zijn het Lago di Caldonazzo en het Lago di Levico bij Nederlanders het meest in trek. Maar wat dacht je van een vakantie aan het Lago di Resia of het Lago di Caldaro?

In de weerspecial is de pagina over wind op dit moment wel heel actueel. Ook is de eerste sneeuw al gevallen in Italia… Regen en mist wil je op vakantie natuurlijk liever niet, maar het is wel interessant om te weten waar en wanneer je er bovengemiddeld veel last van kunt krijgen. È evidente, het spreekt voor zich, dat in de weerspecial de pagina over dezon een van de populairste is.


Andere nieuwe bijdragen gaan o.a. over de regionale keuken van Puglia. En over wat nu precies een agriturismo is en hoe je het spreekwoordelijke kaf van het koren kunt scheiden. Want aan de classificatie op basis van spighe, aren, zitten ook weer haken en ogen….

Tot slot hebben ook i nostri amici weer van zich laten horen. Geniet en lach mee: lees het eerste deel van Gianluca’s shock culturali bij zijn verblijf in Olanda. Godelieve vertelt je haar insidertips van Firenze, en wie de verhalen van Dick Ket volgt, zal zich niet verbazen dat deze bijdrage gaat over de Fiat 1100 Neckar. En wanneer kunnen we lezen over jouw belevenissen?

A presto!



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.