Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 13 mei 2011 @ 23:33 door Calamandja , 1329 keer bekeken

Nieuwsbrief mei 2011 Italie.nl

Je kunt soms wat aflachen met die Italianen… Als we vers nieuws uit Italia halen, beperken we ons tot leuk en vermakelijk nieuws, er is immers al genoeg ellende in de wereld. De ene keer lijkt het wel komkommertijd, zo weinig leuks is er te vinden, de andere keer is er keuze te over. Dat Berlusconi door zijn comportamento, doen en laten, steevast een plekje in onze nieuwsrubriek weet te verwerven, zal je niet verbazen. Maar dat-ie ook als ie zijn mond houdt nog het nieuws weet te halen, is toch wel opmerkelijk. Was Berlusconi tijdens de zaligverklaring van Paus Johannes Paulus II aan het tukken of aan het bidden? Kijk en oordeel zelf!


Doe mee met de Italiaanse winweken! 
Partecipa, doe mee, met de Italiaanse winweken en maak kans op premi bellissimi, prachtige prijzen! Goed en gevarieerd eten is belangrijk voor de ontwikkeling van jebambino. Olvarit heeft dan ook een uitgebreid assortiment maaltijden, geïnspireerd op de hedendaagse keuken. Italiaanse gerechten zijn (terecht!) bij velen favoriet en daarom zijn er nu acht nieuwe Italiaanse smaken. Om dit te vieren organiseert Olvarit de Italiaanse winweken. Tijdens vijf trekkingen maken jij en je bébé kans op Italiaanse prijzen, met als hoofdprijs een FIAT 500. Koop vijf Olvarit potjes en speel mee. Hoe vaker je meedoet, hoe meer kans je maakt om te winnen!

Jong geleerd is oud gedaan?!

Impara l’arte e mettila da parte! Jong geleerd is oud gedaan… Dat geldt natuurlijk ook voor je voorliefde voor il Belpaese, voor mooie dingen, auto’s etc. Als papa in een Alfa Romeo rijdt, moet zoonlief dat ook doen. Scheurt mamma weg in haar Cinquecento, is het leuk als haar bambino dat eveneens doet. In een trapauto wel te verstaan! Deze en nog veel meer leuks voor i piccini vind je bij Italiewarenhuis.nl. Het is nooit te vroeg om het Italiëgevoel bij je rampollo, spruit, aan te kweken…

Zinderend Sicilië

De reisgids 100% Sicilië brengt je naar alle plekken die je graag wilt zien op dit intrigerende eiland. Naast de schat aan geschiedenis, cultuur en culinaire hoogtepunten die dit eiland biedt, verklapt deze reisgids je tal van unieke adresjes: geniet van viscouscous in Trapani, les je dorst met een selz al limone bij een van de kiosken in Catania, koop bij een oud klooster amandelkoekjes van de suore, nonnen, en logeer in een authentieke boerderij in de bossen… Maak kans op een van de 10 reisgidsen en mail ons vóór 20 mei je mooiste Sicilië-foto!

Lago di Garda

Lago di Garda: voor velen de primissima, allereerste, Italiëbestemming die ze in hun leven aandoen. Wist je trouwens dat het Gardameer in maar liefst 3 regioni ligt? De informatie op Italie.nl is verder uitgebreid waardoor je nog gemakkelijker een accommodatie vindt voor je vakantie. Ook de rubriek Selezionato heeft een update achter de rug: je vindt er nu wekelijks leuke aanbiedingen, kortingen en reizen voor je eerstkomende vakantie.

Ga je met bambini op vakantie, dan zul je blij zijn dat de pretparkenspecial verder is uitgebreid met de regioni Le Marche, Emilia-Romagna, Liguria en Friuli-Venezia Giulia. Met educatieve, sportieve maar ook natte uitjes. En over het algemeen leuk voor jong en oud!

Nog op zoek naar een agriturismo, vakantiehuis, bed & breakfast of hotel voor je vakantie? Bekijk dan het uitgebreide aanbod op Italie.nl! Of bezoek Italiereisbureau.nl,Opvakantienaaritalie.nl of Italyweb.net.

Weet je al waar je naartoe gaat en zoek je nog reisgidsen, wegenkaarten en leesboeken voor de vakantie? De webshop van Het ItaliëPunt heeft hierin een zeer uitgebreid aanbod. Je vindt er ook kookboeken, pizzaovens, hebbedingen, wijn en nog veel meer. Maak kennis met de wijn uit het assortiment van Het ItaliëPunt tijdens het Italië-evenement; de Italiaanse wijnimporteur organiseert er degustazioni, wijnproeverijen, waarvoor je kunt inschrijvenSbrigati, opschieten, want vol=vol.

Op de agenda

Prendi un attimo la tua agenda, pak even je agenda:
Het ItaliëPunt in ’s-Hertogenbosch fa una festicciola, bouwt een feestje! Op zaterdag 4 juni is er een kookdemo op basis van de gerechten uit Manuela Gansser’s nieuwste boek Lente in Sicilië; er zijn barista-workshops waarvoor je kunt inschrijven én ze vieren dat ze dealer geworden zijn van de fornuizen van Bertazzoni. Genoeg redenen om er een bourgondisch dagje uit van te maken!

Verder op de agenda de komende tijd: twee Italiaanse grootheden bezoeken Olanda. De een, Zucchero, over een week; Laura Pausini volgend jaar. Maak keuze uit de ticket-aanbieders en bestel je tickets online voor zover je dat nog niet hebt gedaan.

Tot 19 juli kun je terecht in het Nationaal Archief in Den Haag voor de Tentoonstelling 1001 Italianen. Persoonlijke verhalen, foto’s en filmbeelden van deze pioniers zijn nu zichtbaar en hoorbaar en stellen het stereotiepe beeld bij dat we hebben over Italië en Italianen. En er staat nog meer op de agenda, snel kijken dus.

Altre novità

Samen met Sicilia staat de regione Puglia qua wijnproductie op een gedeelde tweede plaats. De eerste plaats blijft voorbehouden aan de regione Veneto. Vroeger werden de wijnen uit Puglia vaak gebruikt om er andere wijnen mee te versterken. Maar nu hebben de vini pugliesi zoals de Primitivo en Salice Salentino een vaste plek veroverd op de wijnkaart.

Bij het sport-abc zijn we inmiddels beland bij een van Italia’s meest succesvolle motorcoureurs: Valentino Rossi. En bij I nostri amici laat la nostra amica Marlène je in haar bijdrage met de veelzeggende titel Pronto...! ridere a squarciagola, schaterlachen. Buon divertimento!

We hebben een heerlijke droge en zonnige periode achter de rug. Als we het Italiaanse proverbio ‘Maggio asciutto, gran per tutto’, ‘een droge maand mei maakt het graan blij’ mogen geloven, eten we volgend jaar goedkoper pasta! 
Arrivederci, alla prossima!


Bron: ITALIE.NL



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.