Blogposts

Blog

Geplaatst op vrijdag 24 december 2010 @ 18:46 door Calamandja , 1347 keer bekeken

Nieuwsbrief Italië.nl

Buongiorno cari amici,   

Buiten is het wit en koud, in huis twinkelen de lichtjes in de kerstboom. Het ziet ernaar uit dat je voor een witte kerst dit jaar het land niet uit hoeft. Hoeveel disagi,ongemakken, het winterse weer ook geeft, sfeervol is het in elk geval wel! Zo tegen het eind van het jaar is het een tijd van terugkijken, maar ook van vooruitzien. De decembermaand is vaak een aanslag op de portemonnee en daarom parecchi stringeranno la cinghia, trekken velen de buikriem aan in januari. Met onderstaande offerte speciali, speciale aanbiedingen, kun je in elk geval voordelig het nieuwe jaar in. 

Voordelig het nieuwe jaar in


Misschien heb je het blad in Italia wel in de schappen zien liggen: La Cucina Italiana brengt je de geheimen van de échte Italiaanse keuken. Zuivere producten, liefde voor ingrediënten en aandacht voor de bereiding, daar draait het allemaal om. In de Nederlandstalige La Cucina Italiana lees je meer over de achtergronden van de Italiaanse ingrediënten. Iedere maand weer proef je de sfeer van Italia in de authentieke recepten van dit kleurrijke magazine. Neem de proef op de som: een jaarabonnement van 12 nummers kost nu slechts € 12!

De 
Smaak van Italië laat je genieten van al het goede, mooie, pure, authentieke en smakelijke dat de laars te bieden heeft. In 2011 verschijnt het magazine op een groter formaat en de nieuwe papiersoort laat de reisreportages, recepten en producten nog beter tot hun recht komen. Bij het eerste nummer van 2011 tref je een voorpublicatie van het B&B boek mét bijbehorende kortingsbon t.w.v. € 2,50. Maak dus snel gebruik van het exclusieve kortingsaanbod: een proefabonnement van 3 nummers voor slechts € 9!

En tot slot nog een speciale aanbieding voor leden van Club Italie: bij 
ItalieWarenhuis.nl krijg je maar liefst 25% korting op de Ciao Italia agenda 2011. Verzilver je code bij de meest complete online winkel met ‘alles’ over en uit Italia. Log dus in als Clublid en verzilver de code die je op de Club Italie kortingsbon aantreft!

 

Nieuw, nuovo


Kerst is voor menigeen synoniem aan romantiek. Trouwen is dat ook. Wie weet brengt het nieuwe fotoalbum Trouwen in Italie je op een idee! Bij un matrimonio in Italiakomt heel wat meer kijken dan je denkt. De trouwspecial helpt je in ieder geval een eind de goede richting op. Trouwplannen krijg je vanzelf als je door Italia toert. Bijvoorbeeld door Campania, en dan in het bijzonder de Amalfitaanse kust met zijn panorami incantevoli, adembenemende vergezichten. Als het hier koud is, heeft la penisola, het schiereiland, onder Napels nog een aangename temperatuur. 

Ben jij er eentje die niet genoeg kan krijgen van de sneeuw, ga dan eens kijken hoe prachtig de ski-gebieden in Italia zijn! In de 
wintersportspecial vind je veel informatie die je goed van pas kan komen bij het kiezen van een bestemming voor je settimana bianca. De feestdagen zijn traditiegetrouw, ook een uitstekend moment om na te denken over de mei- of zomervakantie. Laat je inspireren door de prachtige foto’s en achtergrondinformatie op Italie.nl of op Italiereisbureau.nl, het grootste online reisbureau op Italia.

Wil je ontspannen aankomen, dan is een reis met de treno navetta, autoslaaptrein, een uitkomst! Je komt de volgende ochtend heerlijk uitgerust aan, bijvoorbeeld in Alessandria. Als je leest wat deze provincie van Piemonte allemaal te bieden heeft, is het maar de vraag of je vervolgens direct doorrijdt naar je eindbestemming. Historische dorpjes, uitgestrekte wijngaarden, heerlijk eten… Blijf en geniet is een beter devies!

Nu we het toch over eten hebben: de regionale keuken van Molise is wellicht niet zo bekend buiten de regione-grenzen. De lenticchie wel; die strijden met de linzen uit Umbria om de titel ‘beste linzen van Italia’. En de karakteristieke gerookte scamorza-kaas kun je met een beetje geluk ook hier op de kop tikken in de betere speciaalzaken. 

Cosa hai in piano? Wat heb je op de agenda staan? Ga je niet op vakantie, plan dan een avondje bios in en geniet van Italia op het witte doek. De bestseller van Paolo Giordano, De eenzaamheid van de priemgetallen, draait op dit moment in diverse filmhuizen in het land. Vale veramente la pena! Hij is echt de moeite waard!

Heb je met je 
bambini een vakantie in Umbria op het oog, dan tover je ongetwijfeld een lach op hun gezicht als je ze vertelt over de pretparken in Umbria. En een lach op een grote-mensen-gezicht verschijnt ongetwijfeld bij het lezen van het tweede deel van Gianluca’s Shock culturali, waarin je leest hoe Italianen Olanda ervaren. Als je zijn belevenissen leest, snap je gelijk hoe Italianen ons kikkerlandje bezien en waarom je op vakantie soms meewarige blikken krijgt als je iets niet doet op de manier zoals de Italiaan het gewend is.

Geniet van de laatste dagen van het eerste decennium van de 21e eeuw! Wij willen je alvast un buon Natale ed uno spumeggiante, bruisend, 2011 wensen! 
Arrivederci,


ITALIE.NL
Hét portaal voor een zoektocht in, door en over Italië



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.