Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 08 augustus 2011 @ 22:07 door Calamandja , 1256 keer bekeken

Posta Prior italie.nl - edizi…

Buongiorno cari amici,

    

De laatste Posta Prioritalie.nl era uno strappo alla regola, vormde een uitzondering op de al tien jaar geldende regel dat we je niet te vaak ‘lastig’ willen vallen. Aanleiding was onze nominatie voor de Travvies Webaward. We vroegen jullie op ons te stemmen en dat hebben jullie massaal gedaan: Italie.nl heeft de eerste plaats gewonnen als bestemmingsspecialist! Siamo tutti gasati, we zijn apetrots! 
Wie ons volgt op Facebook en Twitter wordt regelmatig getrakteerd op leuke nieuwtjes. Variërend van een poll ‘Wat is de mooiste Italiaanse film aller tijden’ tot grappige dingen die we tussentijds tegenkomen. Vind Italie.nl leuk en volg ons op Facebook. Of Twitter! Of allebei!

     

Da leggere, (vakantie-)lectuur

     
Lange, zwoele zomeravonden lenen zich tot lezen. Regenachtige dagen ook. Daarvoor hoef je geen topo di biblioteca,boekenwurm, te zijn. 

Naast de Siciliaanse maffia (Cosa Nostra) huisvest het zuiden ook de Camorra, uit Napels en omstreken, en de ’Ndrangheta, de maffia van Calabrië. Elk kent zijn eigen duistere rituelen en vormen van geweldsuitoefening, intimidatie en corruptie. John Dickie onderzoekt de mythen die deze drie organisaties omgeven. Hij laat zien hoe ze met elkaar hebben samengewerkt, maar vooral ook hoe ze elkaar hebben bestreden. In Bloedbroeders lees je over hun ontstaan, verbanden en verwevenheid met samenleving en politiek.

Tien punten gebruikt Beppe Severgnini in Berlusconi en de Italianen om het succes van de premier te verklaren. Zoals de haremfactor (de Italianen kunnen alleen maar dromen van Silvio’s relatie met vrouwen) en de menselijke factor (‘Hij lijkt op ons. Hij is een van ons.’). Buiten Italië begrijpt men volstrekt niet dat de Italianen zich door hem en zijn mooie praatjes laten inpakken. Heb jij een verklaring voor zijn succes? Laat weten wat je van Berlusconi vindt! Vertel daarnaast ook waarom uitgerekend jij het boek moet winnen. Zo maak je kans op een van de vijf door Beppe Severgnini gesigneerde boeken. De sluitingstermijn is 20 augustus 2011.

De Groene Vakantiegids Italië is de eerste en enige reisgids met campings, bed & breakfasts, agriturismi met een authentiek en milieuvriendelijk karakter. Sleutelwoorden voor de 175 bijzondere accommodaties zijn rust, ruimte en een groene omgeving. Je kunt meekijken bij het persen van de olijf- en druivenoogst; wijnkelders bezichtigen en proeverijen aflopen; meedoen met natuurexcursies; een heilzaam bezoek brengen aan een thermaal bad of een cursus aromatherapie of Toscaans koken volgen. De accommodaties van de 256 pagina’s tellende gids zijn ook online te bekijken.

   

Quali sono i programmi in ballo? Wat zijn de plannen? 

    
Heb je plannen voor een stedentrip naar Roma, vergeet dan niet de 
top 10 gevaarlijkste straten uit te printen of in je hoofd te prenten. 

Adoratori del sole, zonaanbidders, doen er goed aan de special over de 
Bandiera Blu, Blauwe Vlag 2011 te raadplegen voordat ze hun strandvakantie boeken. Daarmee wordt de meer dan 7600 km lange Italiaanse kustlijn een heel stuk overzichtelijker. De tendens van de laatste jaren: de stranden in het noorden gaan iets achteruit, in het zuiden juist iets vooruit. Voor het derde jaar op een rij is Liguria de regione met de meeste blauwe vlaggen: maar liefst 17 stuks. Net als vorig jaar wordt Liguria op de voet gevolgd door Toscane en Le Marche, beide met 16 vlaggen.

Tipi attivi, actievelingen, zoeken wellicht de kou alweer op tijdens het 
zomerskiën in Piemonte, Veneto en Trentino Alto-Adige.

Op Italie.nl vind je ongetwijfeld een 
accommodatie of reisaanbod; raadpleeg de toeristische info of bekijk de foto's per regione. Stuur ons vooral ook jouw foto's! 

Blijf je in Olanda, maak dan eind augustus tijd vrij voor de zomerse, liefdevolle Italiaanse film 
‘La prima cosa bella’. In de zomer van 1971 zien Bruno en Valeria dat hun moeder, Anna, door haar jaloerse echtgenoot op straat wordt gezet nadat ze was verkozen tot ‘mooiste mama van het strand’. Een onzeker bestaan, talloze verhuizingen en verschillende minnaars volgen. Veertig jaar later nadert het einde voor Anna. Valeria haalt Bruno over om terug te keren naar Livorno en voor hun moeder te zorgen. Deze hereniging haalt een hoop emoties naar boven en zorgt voor onverwachte gebeurtenissen; een huwelijk, een verloren zoon, een scheiding en een verzoening. Kijk snel naar de filmtrailer en in welke bioscopen de film draait! 

Meer cose belle, mooie dingen, vind je op 
Italiewarenhuis.nl. Van hebbedingen tot design schalen, van boeken tot espresso-apparaten, van pizzaovens tot films of fornuizen… wat hebben ze er niet? Tot 15 september krijg je, zolang de voorraad strekt, de film ‘Io sono l’amore’ cadeau bij bestelling van 6 blikken illy- of Lavazza-koffie. De film ‘Caos Calmo’ krijg je bij aanschaf van een 6-persoons Pizzarette in omaggio, gratis.

We begonnen deze Posta Prioritalie.nl met goed nieuws, en we eindigen ook met goed nieuws. Dinsdag 9 augustus is de Italië Scheurkalender 2012 weer verkrijgbaar, ook in 2012 weer helemaal van onze hand. Taalliefhebbers kunnen hun hart ophalen aan leuke taalspelletjes, cultuurliefhebbers (en anderen) staan versteld van de rijkdom aan Werelderfgoederen, lekkerbekken zijn weer contenti met de recepten… Il calendario ‘sfogliarello’ staat weer boordevol leuke, lekkere, grappige en bijzondere dingen. Zorg dat je er een (of meer, cadeautip!) op de kop tikt! Wellicht ook een origineel idee als (onderdeel van je Italiaanse) kerst- of relatiegeschenk; zet Italiaansekerst.nl maar vast in je werkagenda!

   

Arrivederci, buone vacanze!



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.