Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 27 februari 2011 @ 15:42 door Calamandja , 600 keer bekeken

Start voorinschrijving worksh…

Op 19 en 20 maart, vlak voor de lente aanbreekt, is het weer tijd voor Italia al Dente. Zoals de naam al zegt, is Italia al Dente een evenement met een bite dat zich uitsluitend richt op gastrono mische geneugten. Zowel kieskeurige kenners van Italië als pure liefhebbers van de Italiaanse keuken en wijn kunnen er terecht. Maar ook het aantal aanbieders van culinair hoogstaande, ambachtelijke producten blijft ieder jaar groeien. Geen wonder, want de beurs richt zich alleen op de beste, ambachtelijk gemaakte producten uit Italië.


artikel_701_1558_l.jpgBezoekers kunnen zich ook actief in de beleving van het authentieke Italiaanse gevoel storten, want ook dit jaar biedt de beurs een gevarieerd en interessant programma aan workshops.

Een primeur voor Nederland: vader en zoon Pellegrino laten u kennismaken met het 150 jaar oude Italiaanse kookboek van hun bet- en overgrootvader Pellegrino Artusi. Dit allereerste Italiaanse kookboek uit 1861 is toonaangevend geweest voor heel Italië en ver daarbuiten. De lezing annex proeverij is een beleving die u niet mag missen. Heel bijzonder!

En wat te denken van een olijfolieproeverij waar professionele uitleg door vier olijfproducenten uit de regio Ascoli Piceno wordt gegeven over het productieproces, de smaakbeleving en het gebruik van extra vergine olijfolie. U proeft uiteraard zelf de verschillen.

Bij de workshop croccantini en chocolade vertelt en demonstreert Antonio Autore, de eigenaar van het gelijknamige chocoladebedrijf in Campanië, hoe hij tot zijn beroemde croccantini, knapperige amandelkoekjes omhuld met chocolade, komt.

Maar leer ook onder leiding van een chef vierkante spaghetti uit de Abruzzen maken, fris uw Italiaanse taalkennis op met een gratis taalles, proef wijnen van maar liefst 11 verschillende importeurs in combinatie met diverse vleeswaren en kazen, leer alles over truffels en hun toepassing in gerechten of schrijf u in voor een van de vele kookcursussen. 

 

Voor een volledig overzicht van de workshops en de diverse standhouders kunt u op de website van het evenement terecht. U kunt zich vanaf heden ook inschrijven voor de workshops op www.italia-al-dente.com. Er zijn een beperkt aantal plaatsten beschikbaar dus wees er snel bij!

 

Italië Magazine zal ook aanwezig zijn, als ‘mediapartner’ die de publiciteit verzorgt en de doelstelling van het evenement van harte onderschrijft. En natuurlijk hebben we ook een eigen stand.  Kom dus gerust kennismaken!


Italia al Dente, 19 en 20 maart 2011 in Loods 6, KNSM Eiland, Amsterdam. www.italia-al-dente.comDe toegang bedraagt € 12,50.Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.