Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 06 november 2011 @ 16:42 door Calamandja , 1586 keer bekeken

Overstromingen in Genua en Na…

De zware onweerswolken boven Italië zakken zondag verder af naar het zuiden. Nadat ze de voorbije dagen lelijk huis hielden in het noordwestelijke Genua, heeft het noodweer nu ook in Napels een eerste dodelijk slachtoffer geëist. Een man kwam er met wagen en al onder een vallende boom terecht, melden de lokale autoriteiten.

Door het noodweer ligt het publieke leven in Napels momenteel zo goed als stil. De voetbalwedstrijd van de thuisploeg tegen Juventus Turijn is uitgesteld, meerdere kerken waren onbereikbaar voor de zondagsmis en op de luchthaven van Napels moesten al drie vluchten geannuleerd en zes andere uitgesteld worden.

Scholen blijven dicht

Maar ook in Genua en omstreken blijven de scholen maandag nog dicht. Het lokale aquarium - één van de grootste in Europa - opent wel de deuren, onder meer om een bijdrage te kunnen leveren aan de fondsenwerving die er momenteel georganiseerd wordt.

In het noorden houden de autoriteiten de Po ook nog steeds nauwgezet in de gaten, de rivier die doorheen het hele noorden van Italië loopt. Het eiland Sardinië kreeg dan weer te maken met hevige windstoten en overvloedige regen, wat het vaarschema van de ferries danig in de war stuurde.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.