Blogposts

Blog

Geplaatst op maandag 28 december 2009 @ 22:55 door Calamandja , 1266 keer bekeken

Negen doden bij sneeuwlawines…

Op korte tijd zijn in Noord-Italië negen mensen om het leven gekomen door lawines, onder wie een Duitse 14-jarige jongen, twee Italiaanse toeristen, en vier reddingswerkers. Vanmiddag zijn ook twee Duitse skiërs onder de sneeuw teruggevonden.

In Trentino, in Zuid-Tirol, zijn zaterdagavond vier mensen van de reddingsdienst omgekomen, die op zoek waren naar twee vermiste toeristen. Het reddingsteam werd op een hoogte van meer dan 2.000 meter verrast door een lawine en werd meegesleurd, zo berichtten Italiaanse media. Drie andere redders van het team zijn gewond geraakt. Een van hen kon alarm slaan.

Ook een 14-jarige Duitse snowboarder kwam om het leven toen hij met twee metgezellen een afdaling maakte waarbij ze alledrie weggleden. De twee anderen konden door een reddingsteam geholpen worden, maar een van hen heeft er zware rugletsels aan overgehouden.

Zondag heeft de bergwacht dan in de Dolomieten de lijken van de twee Noord-Italiaanse toeristen teruggevonden, naar wie zaterdag werd gezocht. Ook zij werden het slachtoffer van een lawine.
 

De twee Duitsers die vandaag zijn teruggevonden, waren een 56-jarige man uit Frankfurt en een 50-jarige vrouw uit Tübingen die sinds maandag vermist waren. Samen waren ze in het skigebied Pitztaler van de skipistes afgeweken.

Het lawinealarm in de Alpen is nu verhoogd en het wordt afgeraden om buiten de skipistes te gaan.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.