Blogposts

Blog

Geplaatst op donderdag 28 januari 2010 @ 00:40 door Calamandja , 1400 keer bekeken

Posta Prioritalie.nl

Buongiorno cari amici,

Italia en romantiek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Roma, Venezia, Firenze - wie droomt er niet van om er een romantisch weekend door te brengen? Misschien een ideetje voor San Valentino, valentijnsdag? Hoewel… San Valentino valt dit jaar op de dag dat carnevale start, in Olanda wel te verstaan. In Venezia zijn ze dan al even bezig…. Daar maken ze er een tiendaagse van, vanaf 6 februari.

De Venetiaanse maskers en vermommingen spreken tot de verbeelding, dus macchina fotografica, fototoestel, in de aanslag! Wie weet komt het fotoverslag over het carnevale di Venezia volgende keer van jou af. Ook als je maar een enkele prijsschietende foto hebt, is deze meer dan welkom bij Italie.nl. Natuurlijk mogen de foto’s ook afkomstig zijn van het carnevale in bijvoorbeeld Acireale, Cento, Ivrea of Viareggio. We zijn curiosissimi, heel benieuwd!
Lees je van tevoren een beetje in, zodat je weet wat je ziet en schiet: Arlecchino, Colombina en alle andere maskers en kostuums zijn befaamde, klassieke vermommingen afkomstig uit de Commedia dell’Arte, het geïmproviseerde Italiaanse toneel uit de 16e, 17e en 18e eeuw:

Met San Valentino in het vooruitzicht…
Ook al ben je geen carnavalsvierder, toch kan het feest in Venezia un' impronta incancellabile, diepe indruk, op je maken. Een bijzonder valentijnscadeau, zo’n weekendtripje naar Venezia rond 14 februari! Heb je het niet zo op dit volksfeest, maar ben je wel op zoek naar iets leuks ergens in Italie? OpVakantieNaarItalie.nl heeft een speciale pagina met romantische overnachtingsadresjes!

Ga je voor groots, meeslepend en betoverend, zet dan alvast 25 juli 2010 in je agenda. Andrea Bocelli treedt dan voor de vijfde en allerlaatste keer op in het Teatro del Silenzio in Toscana. Een concert in dit idyllisch gelegen buitentheater is indrukwekkend, en dat geldt ook voor de bijzonder charmante hotels waar je overnacht. De hotelletjes van het arrangement zijn echt allemaal incantevoli, betoverend. Maak gebruik van de speciale hotelarrangementen inclusief concertkaartjes op de ere- of eerste rang en woon dit onvergetelijke optreden bij. Un'opportunità unica! Dus pak die kans! Uniek ook als ultiem valentijnscadeau!

Je kunt valentijnsdag natuurlijk heel wat simpeler vieren door in plaats van de geijkte troetelnaampjes eens de Italiaanse varianten te gebruiken. Italianen zijn heel wat creatiever met i nomi dell’amore, koosnaampjes. Er zijn natuurlijk een aantal klassiekers, maar ook liefkozende woordjes uit de categorie ‘dieren’ hoor je vaak. Het zal je wellicht niet verbazen dat in het land met una cucina meravigliosa, een overheerlijke keuken, ook veel namen voedsel-gerelateerd zijn. Doe er je voordeel mee, raadpleeg de lijst liefdesitaliaans of kies voor het versturen van een digitale saluto d’amore, liefdesgroet. Een leuk Italië-gerelateerd regalino, cadeautje, erbij doet het natuurlijk altijd goed.

A proposito delle vacanze...
Nu we het toch over vakantie hebben: wacht niet te lang met het boeken van de mei- of zomervakantie; de keuze is namelijk op dit moment het grootst! Dat geldt zowel voor campings, agriturismi, vakantiehuizen, hotels, bed & breakfasts, maar ook voor het reisaanbod van de reisorganisaties. De meivakantie valt dit jaar voor iedereen gelijk (30 april – 16 mei), dus je kunt je voorstellen dat er een enorme run is op die periode. Je kunt natuurlijk ook eerder gaan, bijvoorbeeld met Pasqua, Pasen. En dan in Italia de reusachtige, fraai versierde paaseieren van chocola bewonderen, die de Italianen zo kunstig kunnen maken. La nostra amica Cisca heeft zelfs een hele bijdrage aan paaslekkernijen gewijd!

Prendi la tua agenda!
Pak je agenda. Begin maart en begin mei zijn er een aantal Italiaanse feestjes in Olanda!

Het weekend van 6 en 7 maart staat Loods 6 in het spraakmakende Amsterdamse Oostelijke Havengebied in het teken van Italia al Dente. Op deze beurs, die alweer voor het vijfde jaar wordt gehouden, kun je genieten van authentieke Italiaanse lekkernijen en wijnen, non-foodproducten, kunst en nog veel meer Italiaans. Zo zijn er tal van wijnleveranciers en importeurs van o.a. delicatessen, olijfolie, espresso, Parmigiano Reggiano, truffelspecialiteiten, chocolade, vleeswaren, kazen, mostarde, jams, aceto balsamico, brood, specialiteiten uit Calabria, Sardegna enzovoorts. Wedden dat je de beurs niet verlaat zonder iets lekkers mee te nemen?!

Op de beurs vind je ook aanbieders van culinaire reizen en bijzondere accommodaties, er is uiteraard een gastronomische hoek en zelfs voor boeken, tijdschriften en tal van leuke hebbedingen kun je er terecht. Ti diamo una dritta, we geven je een tip: begin februari worden de diverse workshops bekend die tijdens deze beurs worden gehouden. Segnatelo nell’agenda! Schrijf het op in je agenda! En zorg dat je begin februari snel een workshop vastlegt; de ervaring heeft geleerd dat de workshops superleuk zijn en daarom naturalmente heel snel volgeboekt.

Zet ook de Giro d'Italia in je agenda. Het wielerspektakel start op zaterdag 8 mei met een proloog in Amsterdam. Op 9 mei wordt er van Amsterdam naar Utrecht gekoerst, en op 10 mei van Amsterdam naar Middelburg! 

Qualche cosa di bello e nuovo
Wie de afgelopen twee jaar Italia heeft bezocht, weet dat de kleurige horloges van Too Late er een ware rage waren. De vrolijke, rekbare siliconen horloges zijn er in tal van hippe kleuren. De rage is al snel overgewaaid naar Olanda. Nu heeft Too Late een aanvulling op die kleurige horloges: il portafoglio! De portefeuille berg je veilig op in je broekzak: doordat hij van siliconen is gemaakt, wordt hij niet gemakkelijk gerold. Het predicaat veilig gaat ook op voor de binnenzijde: rechts zit een uitsparing met ruimte voor een condoom! De portefeuilles zijn er in heel veel hippe kleuren en passen uitstekend bij de gelijkkleurige siliconen Too Late horloges. Voor valentijnsdag zijn de horloges er bovendien in een speciale valentijnsverpakking! Bekijk de lijst met Too Late verkooppunten per stad! Of bestel ze online!

Ter afsluiting nog snel even paar leuke leestips voor wie van sport houdt. Lees meer over automan Enzo Ferrari en over de honkballegende Joe DiMaggio die velen tot de verbeelding spreekt. Dat bidden overigens niet altijd helpt, bewijst la preghiera del 2009… desondanks blijft-ie leuk! Aan het eind van het jaar weten of de gebeden met vertraging worden verhoord…

La nostra amica Edtih Spil-Abbink heeft de prachtige natuur van Abruzzo op de gevoelige plaat vastgelegd. Laat je inspireren door de indrukwekkende foto’s en zet deze regione op je lista desideri, verlanglijstje!


Arrivederci, a presto,



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.