Blogposts

Blog

Geplaatst op zondag 22 januari 2012 @ 21:24 door Calamandja , 1412 keer bekeken

Italië Magazine Nieuwsbrief

    

Saint Amour: literaire tournee rond liefde en Italië!
Voor de zevende editie reist Saint Amour naar de bakermat van de liefde: la bella Italia. Er zijn meesters en leerlingen in de kunst van het verleiden en het meesterschap begon zonder twijfel daar, in het land van Berlusconi en la Cicciolina maar ook van Catullus en Casanova. Saint Amour kleurt in 2012 azuurblauw en eert de liefde met de voorhoede van de Italiaanse en Nederlandse literatuur. Met Sandro Veronesi, Francesco Pacifico, Irene Lamponi, Herman Koch, Ilja Leonard Pfeiffer, Arjen Lubach, Thom Hoffman, Transparant, Grandelavoix en Piet Piryns. De tournee langs Nederlandse theaters is van 8 tot 15 februari. Alle informatie vindt u opwww.saintamour.nl

Bekijk hier alvast de trailer.




Op zoek naar een bijzondere vakantievilla in Italië? 
Topic Travel Vakantiehuizen is de specialist in de verhuur van betere vakantiehuizen in Frankrijk, Italië, Spanje, Portugal, Tsjechië en Kroatië. Zij zijn al meer dan 20 jaar een begrip in Nederland en terecht: elk jaar selecteren en bezoeken zij hun huizen, de informatie op de site is eerlijk en uitgebreid en de service is ongeëvenaard. Het aanbod bevat voor elk wat wils, van een knusse fattoria in de Marche tot aan luxe vakantievilla's in Toscane. Of wat denkt u van een appartement met uitzicht op het Comomeer? Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan het totale aanbod in Italië opwww.topictravel.nl.




Tentoonstelling Van Heemskerck in Boijmans Van Beuningen!
Vanaf 11 februari is de tentoonstelling Maarten van Heemskerck - het oude Rome herleeft te zien in Museum Boijmans Van Beuningen. Er zijn prenten, schilderijen en tekeningen te zien van deze 16e eeuwse kunstenaar Heemskerck uit Haarlem, die zijn inspiratiebronnen van tijdens zijn Romereis laten zien. In 1532 begon Maarten van Heemskerck aan zijn reis naar Rome, waar hij zich liet inspireren door de overblijfselen uit de klassieke oudheid en het werk van de grote meesters uit de Italiaanse renaissance. In schetsboeken legde hij zijn studies naar klassieke architectuur, ruïnes en antieke beelden vast. Speciaal voor de tentoonstelling is het beroemde 'Zelfportret met Colosseum' uit het Fitzwilliam Museum in Cambridge ingevlogen. De tentoonstelling loopt van 11 februari t/m 3 juni 2012. Voor meer informatie kijkt u op www.boijmans.nl.




Italissima: bijna 1000 vakantiehuizen om bij weg te dromen…
Een gastvrije agriturismo met panoramisch uitzicht over de wijnvelden, een comfortabel vakantiepark aan één van de Noord-Italiaanse meren of een vrijstaande villa dichtbij zee in de Marken… Het zijn enkele voorbeelden uit het aanbod. Italissima is een nieuwe website met karakteristieke vakantiehuizen in Italië, variërend van agriturismo's tot vakantieparken en vrijstaande villa's. Italissima is een initiatief van reisorganisatie Chalet.nl B.V., specialist in vakantiewoningen. 

Waarom boeken bij Italissima?
  • Uniek aanbod
  • Persoonlijke service
  • Overzichtelijk en online boekbaar
  • Kort verblijf mogelijk
  • Ruim 12 jaar specialist in vakantiehuizen
  • Italissima is aangesloten bij het SGR
Meer informatie vind u op www.italissima.nl, per e-mail naar info@italissima.nl of telefonisch op 0348-434649.




Voor de lange winteravonden: Italian Cinema!
Het duurt helaas nog even voordat we weer van zwoele lenteavonden kunnen genieten. Daarom selecteerde Italië Magazine voor u drie fantastische dvd-boxen met hoogtepunten uit de Italian Cinema om de lange winteravonden door te komen. Met bekroonde films van topregisseurs als Bernardo Bertolucci, Luchino Visconti, Giuseppe Tornatore, Federico Fellini en Vittorio de Sica. En wat te denken van de box Commedia dell'Arte, met daarin drie heerlijke feelgood films. Elke box bevat drie films voor maar € 19 en is te koop in de webshop van Italië Magazine.




Een echte Da Vinci!
Dat Leonardo da Vinci een briljante kunstenaar was, wisten we al. Ook als uitvinder van de helikopter, de onderzeeboot en de parachute was hij zijn tijd ver vooruit. Maar dat hij ook modeaccessoires ontwierp, was nog niet bekend. Gebaseerd op een schets die Da Vinci in 1497 maakte terwijl hij de hand legde aan Het Laatste Avondmaal, heeft het Italiaanse modehuis Gherardini nu een handgemaakte tas van kalfsleer gemaakt. Da Vinci's tas is zowel chic als zeer handig en een prachtige voorbeeld van de Florentijnse traditie van leerbewerking. De tas die in een gelimiteerde oplage van 99 wordt gemaakt, heet Pretiosa (vrij vertaald 'de kostbare'). Dat kan wellicht een verwijzing zijn naar de prijs, die op dit moment nog niet bekend is gemaakt. De tas is vanaf maart verkrijgbaar in de winkels vanGherardini.




De 25 beste hotels in Italië!
De internationale website Tripadvisor, waarbij onafhankelijke reizigers zelf hotels beoordelen, heeft de winnaars van de jaarlijkse Travelers' Choice Awards bekendgemaakt. Het Wellness Hotel Casa Barca in Malcesine is volgens de consument het beste hotel van Italië. Het hotel ligt pal aan het Gardameer, vlakbij de charmante dorpskern en wordt gerund door de hartelijke familie Bertuzzi. Andere tophotels zijn Hotel Villa Ducale in Taormina (Sicilië), Hotel Gardena Grodnerhof in Ortisei en Hotel Maribel in Madonna Di Campiglio (beiden in Dolomieten) en Hotel Davanzati in Florence (Toscane). Kijk hier voor de hele lijst.



Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie

Je moet ingelogd zijn om een reactie te mogen plaatsen. Klik hier om in te loggen.